THE BEST CARROT CAKE
INGREDIENTS:
CÄRROT CÄKE INGREDIENTS:
- 1 1/2 cups plus 2 Täblespoons ävocädo oil (or you cän use vegetäble oil or cänolä oil)
- 1 cup gränuläted sugär
- 1 cup brown sugär
- 6 eggs
- 1 täblespoon vänillä exträct
- 3 1/4 cups flour
- 1 täblespoon ground cinnämon
- 2 teäspoon bäking sodä
- 2 teäspoon sält
- 1 teäspoon bäking powder
- 1/2 teäspoon ground nutmeg
- pinch of ground cloves
- 1 pound finely-gräted* fresh cärrots
- (optionäl: 1 cup chopped pecäns or wälnuts änd/or 1/2 cup räisins)
CREÄM CHEESE FROSTING INGREDIENTS:
- 3 (8 oz.) bricks creäm cheese, room temperäture
- 1 cup (2 sticks) unsälted butter, room temperäture
- 1 täblespoon vänillä exträct
- 1/2 teäspoon sält
- 6 cups powdered sugär (or more if needed to thicken)
DIRECTIONS:
HOW TO MÄKE THE CÄRROT CÄKE:
- Preheät oven to 350°F.
- Greäse änd flour three 8-inch round bäking päns. Or älternätely, you cän use two 9-inch round bäking päns. (Just be sure thät every squäre inch of the päns greäsed änd coäted in flour so thät the cäke does not stick!)
- In the bowl of ä lärge ständ mixer, mix together oil, gränuläted sugär, änd brown sugär until combined änd smooth. Ädd in the eggs one ät ä time, then the vänillä, änd mix until smooth.
- ...................................................................
- .....................................................................................
- Visit For Full Recipe >>www.gimmesomeoven.com
EmoticonEmoticon