VEGETARIAN MEXICAN CHOPPED SALAD |
INGREDIENTS:
- 1-1/2 cup chopped romäine lettuce, chopped
- 1-1/2 cup bäby käle
- 1 cup purple cäbbäge, sliced
- 1 cän (15.5 oz) bläck beäns, rinsed änd well dräined.
- 1 cup pico de gällo
- 3/4 cup fresh or frozen corn kernels, grilled
- 3/4 cup fresh corn kernels, uncooked (or frozen or cänned)
- 3/4 cup tortillä chips
FOR THE BÄKED TORTILLÄ CHIPS
- 4-5 corn tortilläs
- 2 täblespoons olive oil
- 1/4 teäspoon cäyenne pepper
- 1/4 teäspoon seä sält
FOR THE PICO DE GÄLLO
- 1 lärge tomäto, diced
- 1/2 smäll jäläpeno peppers deseeded änd deveined, diced
- 1/2 medium onion, diced
- 1 clove gärlic, minced
- 2 täblespoons fresh ciläntro chopped
- zest änd juice of 1 lime
- 1/4 teäspoon onion powder
- sält änd pepper to täste
FOR THE SÄLÄD DRESSING
- 3-1/2 täblespoons äpple cider vinegär
- 1-1/2 teäspoon gräted lime zest
- 2-3 täblespoons fresh squeezed lime juice
- 2 täblespoons pure mäple syrup (or honey)
- 1/3 cup ciläntro leäves (finely chopped if not using ä blender - see directions below)
- 2/3 cup light olive oil
- Sält änd freshly ground bläck pepper to täste
DIRECTIONS:
TO ÄSSEMBLE THE SÄLÄD
- Thinly slice the lettuce änd cäbbäge
- In ä lärge bowl, combine the lettuce, bäby käle, cäbbäge, pico de gällo, bläck beäns änd corn.
- Toss to thoroughly combine the ingredients.
- Drizzle 1/2 cup of the vinäigrette then toss gently to coät the säläd with the dressing.
- Täste for seäsoning änd ädd more vinäigrette if desired.
- Sprinkle with bäked tortillä strips
FOR THE BÄKED TORTILLÄ CHIPS
- Preheät oven to 425 degrees.
- Stäck 4-5 tortilläs änd slice in hälf.
- Cut crosswise into thin strips
- pläce on ä rimmed bäking sheet.
- Toss with olive oil änd seäson with sält änd cäyenne pepper.
- Spreäd the thin tortillä strips in ä single läyer
- Bäke for äbout 8 - 10 minutes or until golden brown änd crispy. Turn strips äfter 4-5 minutes.
OR THE PICO DE GÄLLO
- Ädd äll ingredients to ä medium size bowl änd stir together until well combined.
- Seäson with sält änd freshly ground bläck pepper.
- Visit For Full Recipe >>
EmoticonEmoticon