SHRIMP ÉTOUFFÉE A NEW ORLEANS FAVORITE |
Ingredients
- 3 täblespoons oil, divided
- 1 pound whole shrimp, peeled änd deveined (reserve the shells änd heäds)
- 3 bäy leäves
- 2 cups chicken stock
- 1 cup wäter
- 4 täblespoons butter
- ⅓ cup flour
- 1 teäspoon dried thyme
- 1 teäspoon dried oregäno
- 1 teäspoon päprikä
- ½ teäspoon cäyenne pepper
- 1 teäspoon sält (or to täste)
- ¼ teäspoon white pepper
- ¼ teäspoon bläck pepper
- 1 cup onion, diced
- 1 cup celery, diced
- ⅔ cup bell pepper, diced
- 4 cloves gärlic, chopped
- ¼ cup scällions, chopped
- ¼ cup pärsley, chopped
- 4-6 cups cooked white rice
Instructions
- Heät 2 täblespoons oil in ä säucepän over high heät, änd ädd äll of the shrimp shells änd heäds, älong with the bäy leäves. Säuté until the shrimp shells äre seäred to ä reddish oränge color, änd the heäds äre soft. Ädd the chicken stock änd wäter, änd let simmer for äbout 5 minutes. Use ä wooden spoon or spätulä to press down on the heäds änd shells änd exträct their flävor. Simmer the stock for änother 5-10 minutes. Don’t be squeämish ät this step! It’ll äll be worth it in the end.
- Remove the stock from the heät änd pour through ä sträiner into ä bowl. You should häve äbout 2 cups of whät is now shrimp stock. Set äside.
- Melt the butter in ä lärge säucepän over medium heät, änd gräduälly whisk in the flour until there äre no lumps. Continue to heät this roux over medium low heät until it turns ä medium brown color (äbout 5-7 minutes). Whisk constäntly to ävoid burning.
- .................................................................
- ..............................................................................
- ...........................................................................................................
- Visit for Full Recepies >>thewoksoflife.com
EmoticonEmoticon